Робърт Дъгони

Автор на „Гробът на сестра ми“

Робърт Дъгони е признат майстор на правния трилър и автор на бестселъри на Ню Йорк Таймс, Уолстрийт Джърнал, Уошингтън Поуст и Амазон – поредицата за детектив Трейси Кросуайт с продадени повече от 8 милиона екземпляра в цял свят, както и поредиците за Чарлс Дженкинс и Дейвид Слоун, и няколко самостоятелни романа.

Роден в Айдахо и отгледан в Северна Калифорния, Дъгони израства като средното дете сред деветте си братя и сестри. Шегува се, че в детството си не е имал възможността да говори много, затова се е отдавал на писане. Завършва право в Станфордския университет и магистратура по журналистика и творческо писане. Работи като адвокат в голяма юридическа кантора в Сан Франциско, докато един ден не се събужда с прозрението, че иска да преследва мечтата от детството си – тази да стане писател.

Той бързо печели симпатиите на читателите и прозвища като „безспорния крал на правния трилър“ и „наследника на Гришам на литературния трон“.

Книгите му са преведени на повече от 30 езика и се водят преговори за филмирането на няколко от тях.

Посетете неговия уебсайт www.robertdugonibooks.com и последвайте профилите му в Туитър @robertdugoni и във Фейсбук www.facebook.com/AuthorRobertDugoni.

Социални мрежи

Напишeте отговор

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван.