Раждането на един личен проект

Раждането на един личен проект

Дойде време за още едно нещо, което в Benitorial правим за пръв път – представяне на наша книга. И то не коя да е, а именно „Астропланер 2024“ – най-различният, но и един от най-личните проекти в каталога ни. С него навлязохме в едни непознати за нас води с увереността, че нещо, направено с толкова любов, толкова старание, толкова положителна енергия, толкова душа, няма как да не достигне до правилните хора.

След премеждия и две изгубени седмици, открихме своето си местенце за това изключително важно за нас събитие (накрая винаги се намираме с правилните хора). И ви каним на него. Не ни интересува дали разбирате от астрология или познанията ви в сферата се изчерпват с кратките прогнози в списанията. Ще се радваме да изпием по чаша вино, да си поговорим за зодии и планети, за това какво ни очаква през 2024 г., за това как да целеполагаме ефективно и да се научим да вършим работа и да надграждаме не само в професионален, но и в личен план. Ще ви разкажем и за раждането на този проект. Очакваме ви на 29 ноември, сряда, от 19 ч., в Event Studio 22 (бул. „Арсеналски“ 5, ет. 3 – сградата точно срещу Park Center).

Как всъщност се зароди идеята за „Астропланер 2024“?

Неведнъж съм разказвала за пътя си в сферата на книгоиздаването и се надявам никога да не съм забравила да спомена Йоана Йорданова, когато по онова време беше редакторът, който ми даде шанс и ме научи на всичко, от което се нуждаех, за да започна да градя нагоре. В този дълъг и нелек процес Йоана се превърна от колежка в приятел, довереник, духовна подкрепа. Това беше преди повече от 10 години. В даден момент професионалните ни пътища се разделиха, но Йоана и до днес е един от най-близките ми хора. Познавате я основно като редактор на книгите на Алка Джоши и Гейл Цукияма, но всъщност Йоана навлезе в астрологията – първо любителски, а после и професионално – преди доста години. Освен че е автор на месечните прогнози и годишния хороскоп в сайта edna.bg, Йоана прави и консултации и лични прогнози, преобръщайки представите на много хора, че астрологията е способ за ненадеждно предсказание и насочвайки ги да навлязат по-надълбоко във вътрешния си свят и да изследват заложбите и причините за случващото се в живота им.

Йоана винаги е била един от „мъдреците“ в живота ми – човек, който не се плъзга по повърхността, който проявява смелост в ситуации, в които много други биха се отказали или отчаяли, който винаги е способен да те изслуша и да те подтикне да се разровиш и да потърсиш правилния път за себе си. Затова с огромно щастие приветствах идеята ѝ да създаде планер, който да води човек в астрологичните събития през годината. В крайна сметка, този проект отново щеше да ни събере в звездния екип, какъвто винаги сме били, само че с малко по-различни роли.

Така започна всичко. После дойде надграждането. Чувахме се непрекъснато и добавяхме още и още идеи, всички основаващи се на идеята да направим планера още по-полезен, удобен и най-вече разбираем дори за хората, които тепърва правят първите си стъпки в астрологията. Във финалната му версия ще откриете много от нас с Йоана, Йордан, Руми, Биби, Саша – всеки даде сърце и душа, за да превърне планера от просто проект в красива книга, която позволява всеки читател да бъде съавтор, да я приеме за своя личен астрологичен пътеводител, за средство за опознаване на себе си и развиване на талантите си.

В „Астропланер 2024“ ще откриете:

  • – кратко обяснение на основни астрологични понятия;
  • – идеи за планиране на новата година с енергиите на планетите;
  • – описание на астрологичната обстановка за всеки месец;
  • – списък с най-важните астрологични събития през месеца и тяхното тълкувание;
  • – за какви дейности е подходяща енергията на съответния месец;
  • – упражнения по новолуние за синхронизиране с енергията на зодиакалния знак, в който се случва новолунието;
  • – въпроси за постигане на по-добър вътрешен баланс, свързани със знаците, активирани по пълнолуние;
  • – място за описване на лични цели, себенаблюдения, прозрения и бележки;
  • – календар за годината и лунен календар;
  • – датирани страници за планиране и организиране на срещи и задачи.

Невероятното оформление на всичко това е дело на прекрасната Биляна Славкова от Kontur Creative, която напълно улови „характера“ на планера и го дообогати.

И след като буквално лягахме и ставахме с този проект повече от година, време е да го пуснем да живее собствения си живот сред вас, мили читатели. Надяваме се, че ще усетите любовта, с която е зареден, и ще откриете в него помощник, пътеводител, съветник за цялата 2024 г. А за нас остава удовлетворението, че успяхме да създадем този ценен астрологичен компас специално за вас.

Ще се радвам да се видим на 29-и!

Поздрави сърдечни!

Ваша,

Скритата лимонка Бени

Напишeте отговор

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван.